Diferența dintre 2,4 GHz și 5 GHz

Diferenta dintre 24 GHz si 5 GHz

2,4 GHz și 5 GHz sunt două dintre cele mai frecvente frecvențe wireless utilizate pentru rețelele de internet. Aceste două nu sunt doar frecvențe numerice diferite și au unele diferențe și în modul în care funcționează.

În principal, diferența dintre 2,4 GHz și 5 GHz este gama și lățimea de bandă sau viteza, deoarece ambele au diferențe majore în ambele. Frecvența de 2,4 GHz are o arie de acoperire excelentă sau spune că autonomia sa este mai mare, în timp ce viteza de transmitere a datelor este mică. Frecvența de 5 GHz, pe de altă parte, are o zonă de acoperire mică, dar transmisia datelor este rapidă pe această frecvență.

Frecvența de 5 GHz este mai rapidă, iar frecvența de 2,4 GHz are o zonă de acoperire mai mare, în timp ce viteza este mai mică în comparație cu 5 GHz.

Frecvențele mai mari nu reușesc să acopere o zonă mai mare din cauza faptului că nu sunt capabile să pătrundă prin materii solide. Pereții, podelele, obiectele uriașe etc. sunt obstacole pe care frecvențe mai mari nu le pot trece, astfel încât nu reușesc să acopere o zonă mai mare.

Viteza acestui 5 GHz pentru transmiterea datelor este mai rapidă, în timp ce aceasta eșuează pentru zone mai mari. Lățimea de bandă decide viteza de încărcare și descărcare prin rețea și cu cât lățimea de bandă este mai mare, cu atât este mai rapidă viteza de încărcare și descărcare.

WiFi folosind tehnologie și gadgeturi etc. funcționează pe frecvența benzii de 2,4 GHz. Cu cât numărul de dispozitive care utilizează aceeași bandă este mai mare într-un spațiu, cu atât calitatea frecvenței se degradează.

Există, de asemenea, o diferență în numărul de canale pentru dispozitive în aceste două frecvențe. Frecvența de 5 GHz are 23 de canale pentru utilizare, în timp ce banda de 2,4 GHz oferă doar 11 canale pentru utilizare pe dispozitive. Banda de 5 GHz are o supraaglomerare mai mică comparativ cu banda de 2,4 GHz din cauza numărului mai mare de canale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *