Descoperiți ce este o hosting

Descoperiti ce este o hosting

Probabil că ați văzut acest cuvânt în diferite texte, dar la sfârșitul zilei, ce anume găzduiește? Ei bine, în mod surprinzător, este vorba doar despre unul sau mai multe calculatoare.

Și la ce se folosesc? În general, acestea sunt utilizate pentru a servi pagini web pe internet. și, în esență, acestea sunt folosite pentru a rula software-ul numit server, ceea ce servesc paginile. Haide, cel care te face să le vezi pe mobil sau computer.

A web este servit de un program numit server, Acea rulează pe computere, care sunt cunoscute sub numele de hosting.

Traducerea cuvântului hosting înseamnă cazare. Și s-ar putea să vă întrebați, ce legătură are cu asta? În jargonul computerizat, hostinga unei aplicații web înseamnă, salvați informațiile generat de serverele sale și rulați-le pentru a vă arăta conținutul prin internet. Această frază răspunde foarte bine la întrebarea: ce este o hosting.

Acestea fiind spuse, nu este ciudat să întreb, de ce vreau o hosting? Ei bine, este extrem de util pentru orice serviciu online pe care doriți să îl serviți. Astăzi, orice aplicație web trebuie asigura disponibilitatea 24/7.

Această cerință limitează utilizarea computerelor de acasă. Acasă, ar trebui să-l lăsați pornit toată ziua, iar asta înseamnă să vă asumați anumite riscuri, cum ar fi ruperea computerului, piratarea sau curentul care iese din casă și nu mai servește. Este și mai scump, datorită facturii la electricitate și datorită înlocuirii componentelor fizice ale computerului din cauza defecțiunilor. De asemenea, dacă doriți să îmbunătățiți performanța computerului dvs., acesta va fi mai scump, deoarece va trebui să cumpărați hardware nou.

Cu o hosting evitați toate acele riscuri, Y reduceți substanțial toate aceste cheltuieli, deoarece sunt de obicei foarte ieftine. Cum fac asta? Au sute de computere specializate în acest tip de funcție. Acestea sunt amplasate în centre speciale numite centre de date, concepute pentru a reduce consumul de energie, pentru a prelungi durata de viață a componentelor lor mecanice și pentru a optimiza utilizarea unităților de stocare.

Conţinut

Ce tipuri de hosting există?

În prezent există patru soiuri de hosting. Fiecare are motivul său de a fi și răspunde diferit la întrebarea că este o hosting. Unele tipuri sunt mai recomandate pentru proiectele mici, altele pentru utilizatorii avansați etc., voi explica în detaliu avantajele și utilizările pe care le puteți da fiecăruia.

hosting partajata

Acest tip de cazare este cele mai comune și mai ieftine dintre toate, atât de mult încât multe companii de hosting o oferă gratuit. De ce? În acest mod, pagina dvs. web va partaja serverul web cu sute de alte pagini diferite.

Asta înseamnă că vei merge împărtășiți ambele resurse consumat de software-ul serverului, cum ar fi computerul care îl găzduiește cu sute sau mii de alte site-uri web. Ce implicații are asta? Ei bine, vă puteți imagina, deși restul paginilor au un volum redus de trafic, fără îndoială, gazda va lucra întotdeauna la performanțe maxime pentru a permite funcționarea tuturor paginilor, dar are limitele sale fizice și se arată.

Recomandat pentru: Este recomandat pentru dovezi de concepte, proiecte cu nivel scăzut de trafic Da pentru utilizatorii începătoriAu nevoie de foarte puține cunoștințe tehnice pentru a le utiliza.

Dezavantaje: Promoții securitate scăzută, este foarte incet, și nu veți putea personaliza nici serverul, nici gazda după bunul plac, adică nu aveți acces root.

hosting virtuală de server privat sau VPS

VPS sunt probabil cea mai răspândită formă de utilizare a găzduirii în rândul utilizatorilor cu proiecte personale. Ce este o hosting VPS, este una în care are fiecare utilizator propriul dvs. server web. Adică propriul tău apache, nginx, tomcat etc. Ce împărtășește, este computerul.

Cum o fac? Practic creează o mașină virtuală pentru fiecare utilizator care angajează un VPS. Acest lucru vă permite să aveți control absolut asupra mașinii dvs. virtuale și a serverului dvs., cum ar fi accesul root, instalarea software-ului, gestionarea fișierelor etc.

Acest lucru are un impact evident asupra prețului, dar nu credeți că este mult mai scump decât unul comun, deoarece costul său lunar variază în prezent de la 5 la 20 EUR pe lună, în funcție de caracteristicile VPS.

Recomandat pentru: Este foarte recomandat pentru utilizatorii mai avansați, chiar dacă nu au proiecte cu volume mari de trafic. Sau, de asemenea, pentru acele proiecte care încep să fie mai serioase și necesită performanțe mai bune, o mai mare securitate și flexibilitate de configurare.

Dezavantaje: Cea mai mare problemă este că continuați să partajați hardware-ul, și în perioadele cu vârfuri de trafic sau dacă aveți un volum mare de vizite, performanța site-ului dvs. va fi afectată.

hosting dedicata

Explicația despre ceea ce este o hosting dedicată este cea mai ușoară dintre toate :). Ce angajezi în acest caz este un computer fizic numai pentru dvs.. Dacă cele două anterioare vizează proiecte medii sau amatori, acest tip de hosting este necesar pentru situația în care lucrurile devin serioase.

Aici veți avea disponibilitatea totală a hardware-ului și libertate absolută pentru a configura ceea ce doriți. Inutil să spun că acest lucru are un cost. hostinga dedicată începe să devină costisitoare și prețul minim începe de la 90 € pe lună.

Recomandat pentru: Proiect cu un volum mare de trafic, sau de care au nevoie procesează cantități mari de date. De asemenea, dacă afacerea dvs. crește și aveți informații sensibile, aceasta este cea mai bună opțiune, deoarece computerul este al tău. Este foarte dificil pentru un VPS sau unul dedicat să vă acceseze informațiile, dar totuși există un risc și, în acest fel, informațiile sunt stocate pe un computer închiriat în numele dvs.

Dezavantaje: principalul dezavantaj aici sunt costurile…. Ați văzut deja, cei 90 de euro nu scad. În plus, puterea mare necesită o mare responsabilitate … dacă nu sunteți un utilizator expert, este posibil să aveți probleme de performanță, securitate, disponibilitate etc.

hosting în cloud

Ce este o hosting în cloud? Înainte de a răspunde te avertizez, inspiră adânc și deschide-ți mintea, că acesta este cel mai puțin banal dintre toate: P.

Pentru a ști ce este o hosting în cloud, trebuie să știi, ce este cloud? Conceptul de cloud înseamnă că a set de computere funcționează în paralel, împărțind munca. În acest fel, în viziunea utilizatorului, totul funcționează ca un singur computer. Ce scoți din ea? Ei bine, două lucruri foarte importante:

  • Lucrez în pararelo da mai rapid decât secvențial. În paralel, evitați blocajele formate de limitările fizice ale unui singur computer.
  • Nu aveți un singur punct de eșec (nici un punct unic de eșec) dacă un server se blochează, aveți cât mai multe care continuă să funcționeze și nu se întâmplă nimic.

Ok, odată ce am învățat conceptul de cloud, un cloud hosting, vine să spunem că, utilizați un set de computere care lucrează în paralel, și cât să vizualizarea dvs., precum și a celor ale utilizatorilor dvs., funcționează ca un singur computer.

Marele avantaj al acestor servicii este că plătiți pentru utilizarea acestora. Adică, prin traficul generat, cantitatea de date transferate etc. Ceea ce îl face foarte adaptabil la orice buget.

Recomandat pentru: Foarte recomandat pentru site-urile cu nivel de trafic masiv, si cu vârfuri importante de vizite. Foarte ușor de scalat și foarte puternic atunci când vine vorba de procesarea unor cantități uriașe de date. În plus, este cel mai bun mod de a asigura disponibilitatea site-ului 24/7.

Dezavantaje: Nu aveți acces root complet și nu aveți libertate absolută, deși avantajele sale îl compensează. Costurile sunt variabile și trebuie să le controlați foarte bine, pentru a evita surprize în facturi.

Cum pot angaja o hosting?

Există o mare varietate de companii care oferă acest serviciu. Concurența este acerbă, așa că calitatea serviciului este în general destul de bună.

Pentru a angaja o hosting, în primul rând, m-aș uita bine la mine ce tip de hosting se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., si in nivelul dvs. de utilizator. Suma de bani pe care va trebui să o plătiți în fiecare lună depinde de acest lucru și de posibilitățile și limitările serverului dvs. În secțiunea anterioară a acestui articol o explic în detaliu.

După ce sunteți clar cu privire la tipul de hosting pe care doriți să îl angajați, ar trebui să țineți cont de următoarele cerințe:

  1. Lasă serverele tale să fie apropiate geografic din regiunea de unde provin de obicei utilizatorii dvs.
  2. Avea suport tehnic într-o limbă pe care o stăpânești
  3. Și fă-o cunoscută companie de hosting și al cărui feedback de la oamenii care l-au folosit este pozitiv

Pentru a termina, vă voi lăsa câteva exemple de companii care vă permit să angajați găzduiri:

Oceane digitale: VPS în engleză

Linode: VPS în engleză

Hostgator: VPS, dedicat și cloud hosting în engleză

Cazul AWS este oarecum special, deoarece este concentrat în totalitate pe hostinga cloud. De asemenea, oferă alte servicii cloud care vă permit să creați o infrastructură web completă, extrem de puternică și scalabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *