Ce este un hotspot WiFi?

Ce este un hotspot WiFi

WiFi este un lucru obișnuit acum și nu este cel mai bun termen pentru a explica în timp ce hotspotul în rețea este locul în care este creată rețeaua. Hotspotul Wifi este sursa care oferă acces WiFi altor utilizatori care se conectează la internet. Poate fi routerul configurat de ISP sau de utilizatorii înșiși sau pentru surse mobile, cum ar fi smartphone-urile, există funcții hotspot care permit partajarea accesului la internet.

Hotspot-ul WiFi pe care probabil îl întâlniți în viața de zi cu zi include cafenele, hoteluri, universități etc. care oferă WiFi public. Vedeți aceste spoturi WiFi după SSID-urile lor, care sunt numele pe care le selectați pentru a vă conecta la acea rețea WiFi.

De obicei, un hotspot WiFi este configurat folosind un router care este conectat la ISP și intervalul său depinde de routerul utilizat. Hotspot permite mai multor dispozitive să acceseze internetul fără fir pe o anumită distanță.

Poate fi o rețea protejată prin parolă sau unele locuri publice au WiFi public care este accesibil fără parole. Controlul asupra acestui hotspot WiFi este complet în cadrul administratorului și poate bloca utilizatorii sau ascunde SSID-ul. Accesul la servicii poate fi limitat cu ușurință de către administrator, fără a deranja pe nimeni.

Un hotspot WiFi funcționează bine cu mai mulți utilizatori, dar cu cât traficul pe rețeaua WiFi este mai mare, cu atât internetul devine mai lent. Rețelele WiFi supraaglomerate pot fi chiar la fel de bune ca a fi offline atunci când paginile se opresc din încărcare.

Aceste hotspoturi sunt de obicei cele mai utile în locurile publice cu un număr mare de oameni care interacționează prin acel loc. În birouri, angajaților li se oferă un astfel de hotspot WiFi care aduce acces la internet întregului personal.

Locurile precum școlile și universitățile au un număr mare de studenți și în locuri precum biblioteca, hotspot-ul este configurat pentru ca studenții să acceseze internetul în scopuri de studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *