10 sfaturi pentru a accelera browserul web Firefox Quantum

sfaturi pentru a accelera browserul web Firefox Quantum

De-a lungul anilor, browserele web au suferit multe îmbunătățiri pentru a fi întotdeauna mai rapide și mai eficiente. Cel mai recent până în prezent care a suferit numeroase îmbunătățiri atât la nivelul interfeței, cât și sub capotă este cel al firmei Mozilla. Firefox 57, cu numele de cod Quantum, așa cum se numește acum, are în sfârșit șansa de a depăși rivalul său loial Chrome – în viteza de execuție, dacă nu în popularitate.

Trecerea la Quantum înseamnă, de asemenea, că sfaturile mele pe care vi le-am împărtășit pentru a accelera Firefox nu mai funcționează. Dar vestea bună este că există o grămadă de sfaturi noi pentru a le înlocui pe care vă las să le descoperiți mai jos.

Conţinut

Dezactivați ferestrele cu mai multe procese

La fel ca Chrome, Firefox Quantum se bazează acum pe principiul multi-proceselor pentru a crește viteza de navigare. Cu toate acestea, utilizatorii cu computere mai vechi pot experimenta efectul opus al unui browser web și mai lent de la actualizare. În acest caz, vă sfătuiesc să dezactivați această funcție.

1. Pentru a face acest lucru, tastați despre:config în bara de adrese și apăsați tasta Intrare a tastaturii tale. Odată ce ați făcut acest lucru, veți vedea că apare următorul mesaj.

2. Ignorați acest mesaj și faceți clic pe imi asum riscul. Atunci caută preferința browser.tabs.remote.autostart, apoi faceți clic dreapta pe el și alegeți Verso pentru a schimba valoarea în Fals.

Creșteți sau micșorați numărul de procese de conținut

De la introducerea multi-proceselor în Firefox (noiembrie 2024 cred), numărul implicit de procese de conținut utilizate de Firefox a crescut la 4, totuși, rețineți că puteți crește valoarea până la 7 dacă computerul dvs. este relativ puternic. Pe de altă parte, dacă ai un PC oarecum vechi, știi că poți reduce această valoare. Acest lucru ar putea avea efecte benefice.

1. Pentru a ajusta numărul maxim de procese de conținut, accesați Opțiuni din Firefox.

2. Sub rubrica Performanţă, debifați caseta Utilizați setările de performanță recomandate apoi utilizați meniul derulant pentru a crește sau a micșora limita de proces în funcție de mașina dvs. Dacă întâmpinați probleme după creșterea valorii, ajustați numărul până când găsiți configurația potrivită între viteză și stabilitate.

Reduceți automat utilizarea memoriei

Fila automată Eliminare este o extensie pentru Firefox care vă permite dezactivați automat filele inactive ale browserului pe care l-ai lăsat deschis. Extensia nu închide filele, ci doar le lasă atârnate, astfel încât să nu obțină toată memoria atunci când nu sunt folosite. Rețineți că, dacă doriți ca anumite file pe care le folosiți tot timpul să rămână active, le puteți adăuga la o listă albă.

Blocați accesul serviciilor de accesibilitate a browserului dvs

Mulți oameni au raportat încetiniri severe atunci când folosesc Firefox Quantum – cu simptome variind de la scurgeri de memorie la blocări până la ușoare întârzieri. În unele cazuri, acest lucru se poate datora unei erori legate de serviciile de accesibilitate ale Firefox.

Soluția pentru a remedia aceste diverse probleme este să dezactivați serviciile de accesibilitate care includ cititoare de ecran, funcționalitate braille etc. Deci, desigur, dacă dvs. sau utilizatorul Firefox vă bazați pe acestea, ar trebui să căutați un browser diferit până când această problemă este rezolvată.

1. Pentru a dezactiva serviciile de accesibilitate în Firefox, accesați Opțiuni, apoi faceți clic pe Confidențialitate și securitate în panoul din stânga.

2. În sfârșit, sub titlul Permisiuni, Bifeaza casuta Blocați accesul serviciilor de accesibilitate a browserului dvs.

Dezactivează protecția de urmărire (sau nu…)

În teorie, protecție de urmărire ar trebui să vă facă navigarea mai rapidă. Ideea este de a bloca tot conținutul terților, cum ar fi codul sau reclamele, care vă pot încetini navigarea și vă pot urmări pe web. Dar cu Firefox Quantum, unii utilizatori au raportat efectul opus, iar pentru ei, dezactivarea protecției de urmărire le-a accelerat browserul.

Așa că încercați să dezactivați protecția de urmărire și vedeți ce se întâmplă. Dacă acest lucru nu schimbă nimic pentru dvs., luați în considerare reactivarea protecției de urmărire.

1. Întotdeauna în Opțiuni » din Firefox, faceți clic pe « Confidențialitate și securitate în stânga ferestrei.

2. Sub rubrica Blocarea conținutului, Bifeaza casuta Doar în navigare privată în loc de Întotdeauna.

Eliberați memoria

Dacă utilizați în mod continuu Firefox și găsiți că funcționează lent, atunci puteți eliberați memoria în încercarea de a o accelera.

1. Pentru a face acest lucru, tastați despre:memorie în bara de adrese Firefox și apăsați Intrare.

2. Se va deschide apoi o nouă pagină, faceți clic pe Minimizați utilizarea memoriei sub Memorie libera pentru a elibera memoria.

Dezactivați animațiile Firefox

În același mod în care puteți accelera un computer Windows prin dezactivarea animațiilor, puteți accelera și Firefox prin dezactivarea animațiilor acestuia.

1. Pentru dezactivați animațiile în firefox, tip despre:config în bara de adrese Firefox și apăsați Intrare.

2. Acum introduceți cuvântul cheie anima în bara de căutare de sus și treceți toate intrările care apar pe Fals. Acest lucru ar trebui să vă facă experiența de navigare mai rapidă, dar veți pierde toate animațiile fluide care fac browserul mai distractiv.

  • browser.download.animateNotifications;false
  • imagine.animată.reluare-de-la-ultima-afișată;fals
  • imagine.mem.animate.renunțabile;fals

Activați sau dezactivați accelerarea hardware

În funcție de configurația computerului dvs., aveți opțiunea de a activa sau dezactiva accelerarea hardware, care va determina dacă doriți sau nu ca Firefox Quantum să vă folosească GPU-ul pentru a accelera navigarea.

Dacă aveți un PC relativ nou cu un GPU dedicat, puteți activa accelerarea hardware. Pe de altă parte, dacă aveți o mașină oarecum veche fără o placă grafică dedicată, activarea acestei opțiuni ar putea încetini navigarea, deoarece GPU-ul dvs. nu este suficient de puternic pentru a efectua corect accelerarea hardware.

1. Faceți clic pe pictograma meniu în Firefox, apoi pe Opțiuni, iar sub titlul General, derulați în jos la titlul Performanţă.

2. În cele din urmă, bifați sau debifați caseta Utilizați accelerarea grafică hardware, dacă este disponibilă în funcție de situația dvs.

Utilizați uBlock Origin în loc de Adblock

Este un fapt, Adblock Plus (ADP) este strămoșul blocatorilor de anunțuri. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că este cel mai bun, departe de asta… Dacă computerul tău nu este suficient de puternic, există șanse mari ca Adblock să-ți încetinească performanța Firefox, deoarece consumă foarte multă memorie.

uBlock Origin este o alternativă excelentă tocmai pentru că gestionează mai bine CPU și resursele de memorie, ceea ce reduce sarcina pe Firefox și îl ajută să ruleze mai rapid. Și la fel ca strămoșul său, blochează efectiv reclamele.

Reparați Firefox

Dacă după ce ați făcut setările de mai sus, browserul dvs. Firefox funcționează bine, vă sfătuiesc resetați Firefox. Aceasta resetează la setările implicite și elimină toate datele terțelor părți (cum ar fi suplimentele).

1. Tip despre: suport în bara de adrese Firefox și apăsați Intrare.

2. Faceți clic pe butonul Reparați Firefox în partea dreaptă sus a ferestrei și confirmați solicitarea de a începe procesul.

Nu vă faceți griji, acest lucru nu vă va șterge datele personale, cum ar fi istoricul browserului, parolele, cookie-urile, marcajele sau completările automate.

Concluzie

Puteți folosi sfaturile de mai sus pentru a accelerați-vă experiența Firefox. Unele dintre aceste sfaturi pot accelera și mai mult browserul Firefox, chiar dacă funcționează bine pentru dvs. Pe de altă parte, dacă faptul de a atinge intrările paginii despre:config afectează negativ experiența dvs. de navigare, așa că anulați imediat modificările și spuneți-mi în comentarii pentru a ajuta alți utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *