Faceți browserul dvs. web și mai puternic

Faceți browserul dvs. web și mai puternic

Dacă folosești Chrome sau Firefox ca browser web implicit, știi ca mine că pot găzdui un număr bun de extensii și astfel beneficiază de funcționalități suplimentare. Pe de altă parte, știți și că aceste module îngreunează browserul. Da, nu poți să le ai pe toate… unt, unt argintiu și c** din lactate. Totuși, am o altă alternativă să vă prezint. Este maimuță unsuroasă (pe Firefox) sau Tampermonkey (pe Chrome). Aceasta este o extensie ușor diferită de o extensie „normală”. Să vedem împreună în acest articol ce vă poate aduce.

Conţinut

Crește-ți browserul cu Greasemonkey sau Tampermonkey

Oferte Greasemonkey sau Tampermonkey mii de scripturi gratuite, gata de utilizare care permit săîmbunătățește-ți în mod dramatic experiența de navigare pe internet. Datorită acesteia, veți putea, printre altele, să evitați reclamele, să prezentați pagini Web după cum credeți de cuviință sau chiar să adăugați noi opțiuni la serviciile dvs. de internet preferate. Este într-adevăr extensia esențială pe care trebuie neapărat să o instalezi în browser.

Procedura înainte de a instala extensia

Înainte de a instala extensia, actualizați browserul web. Pentru utilizatorii Firefox, trageți în jos panoul de instrumente și faceți clic pe? apoi Despre Firefox. Pentru Chromians, faceți clic pe pictograma cu cele trei puncte mici verticale din partea dreaptă sus a ferestrei, apoi în meniul derulant, plasați cursorul pe Ajutor, și faceți clic pe Despre Google Chrome.

Instalare

Pentru utilizatorii Mozilla Firefox

Programare la aceasta adresa pentru a descărca Greasemonkey. Apoi continuați să-l instalați, apoi reporniți browserul. O pictogramă în formă de maimuță apare în meniul din dreapta sus.

Pentru utilizatorii Google Chrome

Programare la aceasta adresa pentru a descărca Tampermonkey. Instalați-l, apoi reporniți browserul. O pictogramă neagră cu doi ochi albi va apărea apoi în meniul din dreapta sus.

Descoperiți scripturile existente

Odată ce extensia este instalată pe browser, vom descoperi împreună diferitele scripturi oferite de extensie sau mai degrabă de utilizatorii de internet. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma extensiei în partea dreaptă sus a browserului, apoi pe Obțineți scripturi noi…

O pagină web se va deschide apoi cu trei bănci de scripturi: Userscripts.org, GreasyFork și OpenUserJS. Pentru exemplul meu, voi alege GreasyFork. Așa că dau clic pe link pentru a accesa diferitele scripturi pe care le oferă site-ul (9400 de scripturi disponibile în februarie 2024).

Odată ajuns pe site, veți găsi un meniu Scripturi care permite accesul la diferitele scripturi pe care le oferă site-ul precum și un câmp de căutare care vă permite să căutați un script folosind un cuvânt cheie.

De exemplu, dacă introduceți cuvântul cheie Youtube, va apărea o listă de scripturi legate de platforma de partajare video. De exemplu, faceți clic pe Descărcați videoclipuri YouTube ca MP4. Va fi afișată pagina de script. Sub sectiunea Descrierea autorului, vei putea aprecia rezultatul scriptului, și anume adăugarea unui buton Descarca în interfața YouTube care vă va permite să descărcați videoclipul la alegere în format MP4 cu calitatea dorită: de la 240p la 720p. Rețineți totuși că acest lucru este interzis, dar promit, nu voi spune nimic.

Apoi puteți face clic pe Comentarii pentru a cunoaste parerea utilizatorilor si pentru a verifica daca scriptul este util si ca nu prezinta bug-uri. Dacă totul este bine, faceți clic pe butonul verde Instalați acest script, A instala și Bine.

Avertizare : unele scripturi pot transporta programe rău intenționate, așa că fiți foarte atenți. În general, înainte de a instala un script pe computer, asigurați-vă că antivirusul este activ și actualizat. De asemenea, uitați-vă bine la comentariile utilizatorilor, vă poate ajuta.

Gestionați scripturile instalate

Maimuță unsuroasă

Pentru a accesa scripturile Greasemonkey instalate în browser, faceți clic pe săgeata din dreapta pictogramei extensiei. Scripturile care rulează apar bifate. Activați pictograma de confirmare pentru a întrerupe un script. Pentru a accesa toate scripturile, rulează sau nu, dați clic din nou pe săgeata din dreapta pictogramei Greasemonkey apoi pe Gestionați scripturile. Faceți dublu clic pe oricare dintre ele pentru a vedea rezumatul caracteristicilor sale și pentru a accesa Dezactivați Unde A sterge. Pentru a obține cea mai recentă versiune, faceți clic dreapta pe numele scriptului și alegeți comanda Verificare actualizări.

Tampermonkey

Pentru a obține o stare a scripturilor prezente pe computer, faceți clic pe pictograma Tampermonkey și apoi pe Bord. De acolo, vei putea gestiona toate scripturile instalate pe computer.

Sugestii

În cele din urmă, iată câteva scripturi sugerate pe care le puteți instala cu ochii închiși:

Facebook: Ascundeți recomandările pe Facebook, pentru a purifica afișajul ascunzând recomandări, sugestii de grup și alte mențiuni inutile. Butonul de deconectare Facebook, adaugă un buton în meniul de sus. Și, în sfârșit, Facebook Timeline Cleaner, el vă permite să curățați istoricul personal.

Confidențialitate și reclame: Unele scripturi vă ajută să vă păstrați confidențialitatea sau să eliminați reclamele în timp ce navigați pe internet. Încă pe Greasy Fork, tastați cuvântul cheie Confidențialitate și instalați scriptul Google Căutați o confidențialitate mai bună. Acest lucru împiedică instalarea cookie-urilor de către site-urile pe care le vizitați. Apoi caută Ucigaș anti Adblock. Acest script funcționează în plus față de modulele Adblock sau uBlock și este responsabil pentru distrugerea programelor care se opun blocatorilor de anunțuri. Odată instalat, nu uitați să reporniți browserul.

Google: Căutați termenul Google de pe pagina de pornire Greasy Fork. Apoi instalați scriptul Bara din spate Google revine acum personalizabilă și accesați google.ro. Dacă ești conectat la contul tău Google, poți accesa, printr-un clic în meniul negru suplimentar, agenda ta, spațiul Drive sau chiar căsuța de e-mail Gmail. Alt lucru, scenariul Asistentul de ștergere a istoricului căutărilor Google, vă va permite să ștergeți întregul istoric al Contului Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *