Trace: o extensie puternică anti-urmărire pentru Firefox și Chrome

extensie puternică anti-urmărire

Urmă este o extensie de confidențialitate disponibil pe browsere Mozilla Firefox și Google Chrome. A fost conceput pentru blocați diferite tehnici de urmărire folosit pentru a urmări activitatea utilizatorului pe Internet. Este un real instrument de protecție a vieții private. Datorită extensiei Trace, vei putea naviga pe site-urile tale preferate fără urmă.

Urmărirea utilizatorilor pune probleme foarte mari pentru giganții web în acest moment, în special pentru Facebook odată cu dezvăluirea scandalului Cambridge Analytica. Companiile de marketing, editorii web, companiile de software și agențiile de publicitate folosesc multe tehnici de urmărire a utilizatorilor, care merg dincolo de cookie-urile plasate pe sistemele utilizatorilor.

Urmă

Urma este a extensie anti tracking pentru Firefox și Chrome, care protejează împotriva următoarelor tehnici de urmărire:

 • Amprenta de pânză
 • Amprentare audio
 • Scurgeri WebRTC
 • Urmărire agent utilizator
 • Amprenta pentru plugin de browser
 • Cereri de semnalizare
 • Domenii de nivel superior proaste
 • Auditare hyperlink
 • Antete de referință HTTP
 • Urmărirea antetului Chrome
 • Urmărirea etichetelor electronice
 • JavaScript Crypto Mining
 • Curățător de urmărire URL
 • Pagina de urmărire

Pentru mai multe informații despre diferitele protecții, vă invit să mergeți la site-ul oficial de extindere.

Trace funcționează imediat după instalare. Extensia adaugă o pictogramă mică în bara de instrumente principală a browserului web pe care puteți face clic pentru a deschide setările sau pentru a vedea statistici despre activitatea de blocare a extensiilor.

Setările extensiei sunt împărțite în patru categorii: Caracteristici de urmărire, Caracteristici avansate, Setări browser și Opțiuni de urmărire. Primele trei categorii listează diferitele funcții anti-urmărire disponibile cu posibilitatea de a le activa sau dezactiva.

Unele funcții vin cu opțiuni de configurare. De exemplu, dacă faceți clic pe Protecție WebRTC veți observa că Trace blochează doar scurgerea adresei IP locale, dar nu dezactivează următoarele obiecte javascript: RTCPeerConnection, RTCDataChannel și RTCRtpReceiver. Desigur, le puteți activa manual, dar unele site-uri web care utilizează funcționalitatea WebRTC pot fi stricate.

Dacă doriți mai multe informații despre un dispozitiv de protecție, faceți clic pe el. Va fi apoi afișat un scurt rezumat al acestora din urmă. Ca aceasta.

Multe funcții suportate de Trace, în special cele enumerate în lista de funcții avansate, necesită un minim de cunoștințe. Deși puteți experimenta pentru a afla dacă activarea unei funcții întrerupe sau nu anumite funcționalități web, este totuși cel mai bine să aflați despre caracteristica în cauză înainte de a o activa.

Concluzie

Trace este o extensie puternică de confidențialitate. Interfața sa este mare și luminoasă, iar personal mi se pare foarte ușor pentru ochi. În plus, Trace oferă multe funcții anti-urmărire și amprentare, ceea ce este foarte valoros. Având în vedere numeroasele actualizări ale extensiei, dezvoltatorul pare să fie destul de activ și și asta e destul de mișto.

În plus, extensia este disponibilă oficial pe Chrome și Firefox, dar rețineți că poate funcționa pe browsere web bazate pe Chromium sau Firefox, cum ar fi Vivaldi sau Opera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *