Conectare router Xfinity

Conectare router Xfinity

Pentru oricine folosește un router Xfinity, ar trebui să știe cum se poate conecta la routerul Xfinity pentru a accesa setările routerului lor și, de asemenea, să gestioneze rețeaua WiFi

Conectarea la routerul Xfinity este ușoară și tot ce trebuie să aveți este un computer sau dispozitiv mobil conectat la routerul Xfinity. Vă puteți conecta utilizând un cablu Ethernet sau prin rețeaua WiFi. Odată ce dispozitivul dvs. este conectat la routerul Xfinity, puteți urma acești pași de mai jos pentru a vă conecta la routerul Xfinity și a vă gestiona rețeaua:

 1. Pe dispozitivul dvs., deschideți un browser web la alegere.
 2. În bara de adrese a browserului, tastați http://10.0.0.1 sau 10.0.0.1 și apăsați Introduce.
 3. Veți fi condus la pagina de conectare a routerului Xfinity. Aici vi se va cere să introduceți numele de utilizator și parola de conectare pentru a continua. (Numele de utilizator și parola de conectare nu sunt identice cu numele și parola WiFi)
 4. Dacă nu ați modificat acreditările de conectare, vă puteți conecta folosind acreditările implicite care sunt:
  • Nume de utilizator: admin
  • Parola: parola
 5. Tastați aceste acreditări și faceți clic pe Autentificare buton.
 6. Acum, veți fi conectat la routerul Xfinity și de aici puteți gestiona diferite setări atât ale routerului, cât și ale rețelei.

Schimbați SSID și parola Xfinity WiFi

După cum am menționat, puteți gestiona nu numai setările routerului, ci și rețeaua WiFi din pagina de setări a routerului Xfinity. Pentru a vă schimba SSID-ul și parola Xfinity WiFi, urmați acești pași:

 1. Conectați-vă la routerul Xfinity folosind metoda menționată mai sus. Nu durează 1-2 minute decât să vă conectați.
 2. Odată conectat, din meniul din stânga, accesați Gateway> Conexiune> WiFi.
 3. În secțiunea Rețea WiFi privată, veți vedea rețeaua dvs. de acasă. Faceți clic pe EDITAȚI | × de lângă rețeaua fără fir. (Este posibil să vedeți două rețele fără fir, 2,4 GHz și 5 GHz. Selectați cea care este rețeaua dvs. curentă)
 4. Acum, introduceți noul SSID pentru rețeaua dvs. WiFi în Nume rețea (SSID) camp.
 5. Introduceți o nouă parolă WiFi în Parola de rețea camp.
 6. După ce ați introdus atât noul SSID, cât și parola, faceți clic pe Salvează setările pentru a salva modificările.
 7. Ruterul se va reporni acum și va trebui să vă reconectați la WiFi, deoarece toate dispozitivele conectate anterior vor fi deconectate automat.

Am uitat parola de conectare la routerul Xfinity

Dacă ați schimbat parola de conectare la routerul Xfinity și ați uitat-o, atunci nu veți putea accesa pagina de setări a routerului. Pentru a recâștiga accesul la pagina de setări a routerului, va trebui să efectuați o resetare din fabrică care va readuce toate setările la valorile implicite din fabrică, inclusiv orice parolă modificată, numele rețelei WiFi, parola rețelei WiFi. Iată cum puteți reseta din fabrică routerul Xfinity:

 1. Pentru a reseta din fabrică routerul, veți avea nevoie de un obiect mic și ascuțit, cum ar fi o agrafă sau o scobitoare.
 2. Căutați ascunsul RESET apăsați butonul din spatele routerului și țineți apăsat butonul pentru 10-15 secunde până când toate luminile cu LED-uri se sting și apoi se lasă.
 3. Ruterul se va reporni acum și totul va fi resetat la valorile implicite din fabrică. Apoi vă puteți conecta la router folosind numele de utilizator și parola implicite de conectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *