Cum se creează o parolă puternică?

Cum se creeaza o parola puternica

Tot ceea ce a devenit digital a devenit, de asemenea, vulnerabil la persoanele care doresc să exploateze datele disponibile în format digital. Hackerii reprezintă o amenințare pentru toată lumea care folosește smartphone-uri și Internet și, pentru a ne asigura că suntem în siguranță, majoritatea lucrurilor sunt protejate prin parolă.

Fie că este vorba de un cont social sau de un cont bancar, chiar și dispozitivele electronice au protecție prin parolă. Chiar și cu o parolă, nu este atât de evident că datele dvs. sunt sigure, deoarece parola este doar un set de caractere pe care le alegeți. Dacă este ușor de ghicit, parola este la fel de bună ca și faptul că nu există. Pentru a vă asigura că parola dvs. este suficient de bună și de puternică, așa cum se spune, ar trebui făcută ținând cont de câteva lucruri.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să creați o parolă puternică pentru a vă proteja datele:

Nu utilizați informații personale

Informațiile personale, cum ar fi numele membrilor familiei, numerele de telefon, culorile preferate ale alimentelor etc. sunt ușor de ghicit. Chiar și urmărindu-vă rețelele sociale, astfel de lucruri pot fi ghicite, deci este mai bine dacă evitați lucruri atât de simple, cum ar fi o parolă.

Nu folosiți lucruri ușor de ghicit la întâmplare

Numerele crescătoare sau descendente și setul de alfabete sau numele dvs. de utilizator etc. nu ar trebui utilizate. Aceste lucruri ar putea fi întâmplătoare, dar lucrurile ghicite fără scop pot fi ghicite și de alții. Ține-ți mintea dreaptă în timp ce setezi o parolă care nu este ceva evident.

Nu utilizați parole repetate

În timp ce puneți o parolă nouă, este mai bine să nu folosiți parole vechi. Parola dvs. veche ar putea fi împărtășită de dvs. uneori și utilizarea acesteia din nou oferă acces oricui vă cunoaște vechea parolă.

Folosiți un set diferit de caractere

În timp ce creați o nouă parolă, utilizați caractere care includ numere, alfabete și chiar simboluri, dacă vă puteți aminti bine. Un astfel de set de caractere este greu de ghicit și este cel mai bun mod de a crea o parolă puternică, care nu este aleatorie și evidentă pentru oricine vă cunoaște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *