Cum se configurează routerul TP-Link?

Cum se configureaza routerul TP Link

Dacă doriți să configurați noul dvs. router TP-Link, iată ghidul pas cu pas despre cum se face corect. Mai întâi trebuie să vă contactați furnizorul de servicii de internet (ISP) cu privire la unele informații IP și detalii de conectare, cum ar fi conexiunea PPPoE fără detaliile de conectare corespunzătoare, nu se va conecta în mod similar pentru routerele cu adrese IP statice / dinamice sunt specificate de către ISP și este necesar în timpul procesului de configurare.

Notă: Următorul proces de configurare se bazează pe cel mai recent firmware, dacă utilizați o versiune mai veche de router, interfața grafică web poate diferi; pentru acestea vă rugăm să consultați acest ghid de TP-Link pentru versiuni mai vechi.

 1. În primul rând, asigurați-vă că ați conectat deja cablurile modemului la portul WAN al routerului TP-Link.
 2. Porniți routerul și apoi conectați-vă la rețeaua WiFi utilizând ID-ul implicit de autentificare și parola tipărite în litera de instrucțiuni care vine împreună cu cutia routerului.
 3. Acum conectați-vă la pagina de gestionare a routerului prin 192.168.0.1 / 192.168.1.1.
 4. Introduceți admin / admin ca parolă (verificați numele de utilizator și parola implicite ale administratorului)
 5. Odată conectat, accesați Quick Setup
 6. Selectați fusul orar> Tip conexiune – PPPoE (vă rugăm să solicitați ISP-ului dvs. detalii)> introduceți numele de utilizator și parola PPoE furnizate de ISP.
 7. Introduceți SSID-ul preferat (numele WiFi) și parola.
 8. Acum salvați setările și veți fi conectat la internet.

În cazul în care starea internetului nu este conectată, va trebui să vă configurați adresa MAC. Pentru a-l configura –

 1. Accesați Setări avansate.
 2. Rețea> Internet> Clonare MAC.
 3. Selectați Utilizați adresa MAC curentă a computerului și salvați-o.

Notă: Dacă nu sunteți un utilizator complet nou la conexiunea la internet, adică pur și simplu ați schimbat vechiul router cu unul nou și utilizând aceeași conexiune la internet prin cablu, atunci trebuie mai întâi să vă conectați la vechiul dvs. router> conectați-vă la panoul de administrare al routerului folosind aceeași metodă de mai sus și copiați adresa MAC a vechii configurări și introduceți aceeași adresă MAC în câmpul „Adresă MAC personalizată” pentru noul dvs. router.

Cu toate acestea, dacă nu funcționează, este preferabil să vă apelați ISP-ul pentru ajutor, deși puteți reseta routerul la setările implicite, pur și simplu apăsând butonul „RESET” din spatele routerului timp de 5 secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *