Cum se folosește WiFi public în siguranță?

Cum se foloseste WiFi public in siguranta

WiFi este tipul de lucru care atrage pe oricine dorește să aibă acces la internet și care include pe oricine are un laptop sau smartphone. WiFi-ul privat are nevoie de o parolă și este limitat la utilizatorii pe care administratorul le permite să utilizeze rețeaua.

Rețelele publice WiFi, pe de altă parte, sunt deschise tuturor și pot fi utilizate de oricine se află sub aria de acoperire a routerului. WiFi-ul public nu este cel mai sigur loc pentru a accesa internetul, în timp ce acestea sunt ușor de utilizat și gratuit.

Iată câteva lucruri care pot fi făcute în timp ce utilizați WiFi public pentru a vă asigura că sunteți în siguranță.

Încercați să verificați sursa

În locuri publice, cum ar fi hoteluri, cafenele, școli, universități, etc este normal să găsiți WiFi public și în același loc, există oameni care creează hotspot-uri WiFi false. Aceste hotspot-uri WiFi false sunt acolo doar pentru a-ți fura datele și s-ar putea să te conectezi la ea, gândindu-te la ceea ce este legitim. Într-o cafenea sau hotel, întrebați orice angajat despre WiFi-ul disponibil și numele acestuia înainte de a vă decide să vă conectați la acesta.

Folosiți un VPN

Este o soluție recomandată pe timp de noapte și cel mai bun lucru de făcut în timp ce utilizați o rețea WiFi publică. Încercați oricare dintre aplicațiile VPN preferate pe care le utilizați și activați-le în timp ce utilizați WiFi public. Acest lucru vă ajută să mențineți criptat traficul de date, iar navigarea dvs. rămâne sigură între dvs. și server.

Conexiune HTTPS

În timp ce vă aflați în oricare dintre rețelele WiFi publice și nu puteți utiliza aplicațiile VPN din orice motiv, există doar un alt mod de a vă menține în siguranță. Aceasta se face prin utilizarea site-urilor web criptate, astfel încât datele dvs. să nu meargă nicăieri, cu excepția serverului. Https vă anunță că site-ul este sigur și că datele dvs. rămân între server și dvs.

Paravanul de protecție de pe dispozitiv.

Protecția firewall este, de asemenea, ceva pe care ar trebui să vă bazați și acest lucru vă ajută să rămâneți protejat de hackeri. Porniți Paravanul de protecție atunci când vă conectați la oricare dintre rețelele WiFi publice pentru a vă menține în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *