Cum să vă protejați rețeaua WiFi?

Cum sa va protejati reteaua WiFi

În calitate de proprietar de router, este important să cunoașteți elementele de bază ale protecției rețelei WiFi pentru a preveni accesul neautorizat de la intruși și pentru a migra atacurile potențiale ale unor băieți răi sofisticați, pur și simplu urmând pașii de mai jos.

Conţinut

1. Aflați elementele de bază

Înainte de a continua cu subiecte mai avansate, este important să înțelegeți subiectele de bază, cum ar fi ce este o adresă IP, SSID, adresă MAC. Familiarizați-vă cu interfața de configurare a routerului. Aflați să identificați site-urile bune și rele pentru a nu cădea în prada site-urilor false care imită site-urile autentice, având doar obiectivul de a vă fura detalii sensibile. Dacă trebuie să vă ocupați singuri de securitate, este primul pas foarte important.

2. Folosiți o parolă puternică.

Experții în securitate au subliniat încă de la început despre utilizarea parolelor puternice. Aveți întotdeauna o combinație de alfabete majuscule și minuscule, numere și simboluri, cum ar fi [email protected]#. Lungimea ideală pentru o parolă este de 12-15 caractere. Nu folosiți niciodată răspunsuri directe, precum numele de familie sau orice altceva care poate fi ușor ghicit.

Este recomandat să vă schimbați parola o dată de multe ori, deoarece uneori, deși este posibil să nu fiți responsabil pentru scurgeri, dar site-urile unde v-ați putea înregistra s-ar putea să fie compromise, iar datele / informațiile dvs. să fie larg deschise, astfel încât să vă schimbați cel mai bine odată. .

3. Activați criptarea rețelei WiFi.

Ruterul dvs. oferă diverse forme de criptare, cum ar fi WEP, WPA, WPA2. Primele două fiind vechi și potențial vulnerabile la noile tehnologii ca atare, este întotdeauna recomandat să utilizați doar WPA2 ca protocol de criptare.

4. Activați filtrarea adreselor MAC

În această postare am discutat despre cum să listați lista neagră a utilizatorilor WiFi, care vă permit în principiu să blocați dispozitivele după adresele lor MAC. Este o metodă foarte convenabilă prin care vă puteți asigura că numai dispozitivele selectate vă pot accesa routerul. Trebuie să introduceți manual lista albă ori de câte ori adăugați un dispozitiv nou, care consumă mult timp, dar este o practică absolută.

5. Dezactivați setările WPS

Metoda Wi-FI Protected Setup (WPS) a fost practic creată pentru simpla configurare a rețelei, doar prin atingerea butonului de pe router și a unui dispozitiv (cum ar fi extender / boostere WiFi) pentru a se asocia automat, fără a necesita configurare manuală. Deși este foarte convenabil, cu software-ul și tehnica potrivite poate fi piratat, motiv pentru care este foarte important să dezactivați WPS. În general, această opțiune o găsiți în Setări wireless sub Configurare avansată.

6. Actualizați firmware-ul routerului

În orice caz, producătorului dvs. de ruter li s-a încălcat datele sau a avut vreo defecțiune a sistemului, împing un patch de securitate sau o actualizare la toate routerele sale pentru a preveni orice utilizare abuzivă a potențialei lacune. Și dacă routerul dvs. nu este actualizat, un hacker poate încerca să pătrundă în sistemul dvs. utilizând backdoor-ul. Așadar, este foarte important să vă mențineți routerul mereu actualizat.

Deși majoritatea routerelor noi din zilele noastre vin cu o soluție de actualizare automată care se întâmplă în fundal. Cu toate acestea, dacă utilizați un router vechi care poate să nu accepte actualizarea automată și, în acest caz, trebuie să verificați manual frecvent și să îl descărcați și să îl actualizați.

Linia de fund

Investiți timp în învățarea despre securitatea internetului, la urma urmei vă aduce doar beneficii. Nu trebuie neapărat să cumpărați software-uri scumpe pentru a vă ajuta să rămâneți protejați, ci mai degrabă doar cunoașterea de bază vă poate ajuta cu adevărat.

Dacă aveți mai multe sfaturi, atunci nu ezitați să comentați mai jos, ne va plăcea să auzim sugestiile dvs.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *