Cum se verifică puterea semnalului WiFi?

Cum se verifica puterea semnalului WiFi

WiFi este o sursă bună și fiabilă pentru accesul la Internet și este recomandat pentru internetul neîntrerupt cu viteză bună. Uneori s-ar putea să simțiți că viteza încetinește și că încărcarea lentă a paginilor din browserul dvs. web durează mai mult.

Viteza de descărcare și încărcare este lentă și rapidă în anumite momente și locuri din casa ta. Acest lucru înseamnă doar că puterea WiFi nu este aceeași peste casă și va oferi viteze diferite în diferite locuri. Pentru a găsi cel mai bun loc cu o rețea bună, trebuie să verificați puterea semnalului. Sau s-ar putea să doriți să vă dați seama care este puterea semnalului WiFi, atunci este destul de ușor.

Pentru dispozitive precum laptopuri și smartphone-uri etc., există întotdeauna bare de semnal care arată puterea semnalului WiFi la care sunteți conectat. Cu cât numărul acestor bare este mai mic, cu atât semnalul WiFi la care sunteți conectat este mai slab. Puteți să vă plimbați prin casă în timp ce sunteți conectat la WiFi și puteți vedea barele care coborâți în timp ce vă deplasați mai degrabă de la router.

Acesta este doar un mod casual de verificare a puterii semnalului și nu oferă cifre numerice sau informații precise. Un proces mai fiabil de verificare a puterii semnalului WiFi este prin utilizarea aplicațiilor create în acest scop.

Aplicații precum Analizor WiFi vă poate ajuta cu această lucrare care vă va permite să aveți date despre puterea semnalului WiFi. Unitatea utilizată pentru a verifica puterea semnalului WiFi în dBm (decibeli în raport cu un miliwatt) și variază de la -30 la -90 pe scară.

-30 pe scară arată că puterea semnalului este perfectă și cea mai bună și acest lucru este posibil numai în timp ce vă aflați chiar lângă sursa rețelei. -90 dă semnul că puterea semnalului WiFi este cea mai slabă posibil și s-ar putea chiar să nu vă conectați în această etapă.

Intermediarele -50 și -60 sunt suficient de bune pentru muncă și orice altceva care vă va face să vă simțiți lent în timp ce utilizați WiFi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *